Billig kloakrenovering i Hammel

Denne oversigt giver dig overblik over kloakmestre i dit lokalområde. Det kan være en god idé at kontakte et par stykker for at finde den rette til at hjælpe dig med din kloakopgave.

Vil du gerne have et tilbud på en billig kloakrenovering i Hammel, kan du også prøve at indhente 3 tilbud hos 3Byggetilbud.dk, som vi reklamerer for.

Få 3 uforpligtende tilbud på kloakrenovering

Er det tid til en kloakrenovering?

En kloakrenovering kan være nødvendig, hvis din kloak er gammel, beskadiget, nedslidt eller defekt. En autoriseret kloakmester i Hammel kan vurdere, hvorvidt det er nødvendigt.

Kloakken leder spildevand fra dit køkken og bad ud i det offentlige kloaknet og videre til renseanlægget, hvor det bliver renset for affaldsstoffer, kemikalier og bakterier, som ellers kan skade vores vandmiljø og dermed os selv. Når spildevandet er renset, bliver det ledt ud i naturen igen. Spildevand fra en almindelig husholdning kan fx være vand fra tøjvask, rengøring, toiletskyl og bad. Det kan også være regnvand, som bliver ledt ud i det offentlige kloaknet, hvis du ikke har faskiner i din have. Håndteringen af spildevand har stor indflydelse på vores miljø, så derfor er der en række krav til kloakken, som skal overholdes. Det betyder blandt andet, at det kun er en autoriseret kloakmester, der må foretage en kloakrenovering.

Det kan være nødvendigt at foretage en tv-inspektion af din kloak for at besigtige dens tilstand og omfanget af eventuelle skader. Der er flere forskellige metoder til at foretage en kloakrenovering. En strømpeforing er ofte en god og billig løsning, fordi man på den måde kan foretage en kloakrenovering uden opgravning. Fordelen ved en strømpeforing er, at den tager kort tid at udføre, så generne for dig er minimale.

Hvor længe kan kloakrør holde?

I gamle dage var kloakrørene ofte lavet af beton. En kloak i beton har en forventet levetid på omkring 50 år. Derefter begynder de at smuldre. Det kan sagtens være, at de kan holde i længere tid, men mange huse bygget i 1970’erne er begyndt at have problemer med gamle kloakrør, som kan kræve en kloakrenovering.

Nye kloakrør bliver i dag fremstillet i hård plast, som kan have en levetid på 100 år. Jo bedre de bliver vedligeholdt, jo længere tid vil de holde, inden det er tid til en renovering i form af fx en strømpeforing.

Som grundejer er du selv forpligtet til at sørge for vedligeholdelsen af kloakken inde på din grund. Er det gået galt, og er du forsikret, kan du muligvis få dækket udgifterne til en kloakrenovering af dit forsikringsselskab. Du er fx dækket, hvis du har en udvidet rørskadeforsikring.

Hvorfor stopper kloakrør til?

Der kan være mange årsager til en stoppet kloak. Det kan fx være rødder fra store træer, der gror gennem en samling i kloakrørene. Rødderne vil fange toiletpapir og hår, som efterhånden bliver til et stor klump, der kan blokere kloakken. Er kloakken blokeret, kan spildevandet ikke løbe igennem, så det vil efterhånden løbe retur til stor gene for de berørte husstande. Mange propper kan blive fjernet ved en kloakspuling.

En kloakspuling skal udføres af en autoriseret kloakmester. En ordentlig kloakspuling kræver en stor tankvogn, som kan sende vandet gennem din kloak under højt tryk, så det er heller ikke noget, en almindelig vandslange kan klare. Man bør kun udføre en kloakspuling, når det er nødvendigt, da den også slider på kloakken ved fx at fjerne materiale i samlingerne mellem kloakrørene.

Bliver kloakken stoppet til på grund af rødder, vil det være en god idé at fjerne dem for at undgå, at kloakken snart stopper til igen. Det kan være nødvendigt at fjerne træet, hvis det står tæt på kloakken, for rødderne vil hurtigt begynde at gro ud igen, selv om man har beskåret dem. Rødder slider hårdt på kloakrørene, så det i værste fald kan være nødvendigt at skifte kloakrørene ud.

Din kloak kan også stoppe til, hvis du hælder hvad som helst ned i den. Det er en dårlig idé at skylde toiletruller, hygiejnebind, servietter og bleer ud i toilettet, for de kan nemt sætte sig fast i rørene. Fedt fra madlavningen samt hår og sæberester kan samle sig i en klump, der kan blokere rørene. Maling og kemikalier kan nedbryde kloakrørene. Sørg for jævnligt at rense afløbene i dit hjem. Begynder afløbet i dit bad at stoppe til, ved du, at det er tid til lige at se, hvad der gemmer sig under risten. Bor du i hus, er det også en god idé at rense tagrender og brønde for visne blade og lignende en gang om året.

Hvad gør man, hvis man har rotter?

Er der revner i din kloak, er der også risiko for rotter. De udgør en sundhedsrisiko, da de slæber mange bakterier fra kloaksystemet med rundt. Desuden kan de gnave sig gennem nærmest hvad som helst og udrette stor skade.

Hvis du ser rotter, spor efter rotter eller på anden måde får mistanke om, at du har rotter, skal du kontakte kommunen. Det er du forpligtet til. I langt de fleste tilfælde finder rotterne frem til din bolig via kloaknettet. En skarp og ubehagelig lugt fra din kloak kan være tegn på rotter. Det samme kan huller i jorden, sammensunken flisebelægning og huller i belægningen nær huset sokkel eller ved kloakriste. Når du anmelder rotter til kommunen, er den forpligtet til at sende en autoriseret rottefænger ud for at undersøge, hvorvidt du har rotter. I mange kommuner er det gratis at få besøg af deres rottefænger.

Har du rotter i kloakken, vil det ofte være tegn på, at der er et brud på din kloak. Det skal udbedres af en autoriseret kloakmester. Han vil ofte starte med at lave en røgprøve for at lokalisere problemet. Det kan også være, at han vil foretage en tv-inspektion for at besigtige skaderne. En hurtig løsning kan være at opsætte en rottespærre for at forhindre rotterne i at lave flere skader inde hos dig.

Brug en autoriseret kloakmester i Hammel

En autoriseret kloakmester i Hammel har erfaringen, uddannelsen og værktøjet til at bedømme omfanget af skaderne på din kloak. Han vil fx ofte benytte sig af en tv-inspektion for at besigtige problemerne. Kommer en kloakrenovering på tale, kan han fx vurdere, hvilken løsning der vil være den mest hensigtsmæssige. Måske kan problemerne klares ved en kloakrenovering uden opgravning. Løsningen kan fx være en strømpeforing, hvor man lægger en lang pose af glasfiber ind i kloakrøret for at fore det. Det kan man fx gøre, hvis der er tale om fejl på et kloakrør, der ligger et sted, hvor det er svært at komme til som fx under din bolig.

Få et tilbud på kloakrenovering i Hammel

Vil du gerne have en idé om prisniveauet på en kloakrenovering, kan du indhente 3 tilbud på nettet. Det er en service leveret af 3Byggetilbud.dk, som vi reklamerer for. De har et omfattende netværk af håndværkere, som står klar til at give dig et godt tilbud på din opgave. Prisniveauet vil naturligvis afhænge af omfanget på problemet og hvorvidt løsningen er en tidskrævende kloakrenovering, punktrenovering, billig strømpeforing eller noget helt fjerde.

Du skal blot bruge nogle få minutter på at beskrive din opgave. Er der tale om kloakarbejde, skal det altid udføres af en autoriseret kloakmester. Eneste undtagelse er anlæg af faskiner, som ikke bliver tilsluttet det offentlige kloaknet. Det er en god idé altid lige at kontrollere, at en kloakmester nu også er autoriseret. Det kan du gøre på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Når du har beskrevet din opgave, vil du blive kontaktet af 3 kloakmestre i Hammel og omegn. De vil hver især give dig et tilbud med en pris på din opgave. Du kan så i ro og mag sammenligne deres tilbud og vælge det, som passer dig bedst.

Det er en service, som er 100% gratis og uforpligtende for dig. Du behøver ikke at vælge en af de kloakmestre, som kontakter dig, hvis ingen af deres tilbud på en billig kloakrenovering i Hammel lever op til dine forventninger. De vil dog sætte pris på at få en tilbagemelding om, at du ikke ønsker at benytte sig af deres tilbud på renovering af din kloak i Hammel.